03.11.2022 Activiteiten

Gregoriaanse Kring Rotterdam

Maandelijkse bijeenkomsten voor liefhebbers van Gregoriaans

Na Utrecht, 's-Hertogenbosch, Nijmegen, Groningen en Eindhoven gaat er nu ook in Rotterdam een Gregoriaanse Kring van start. De muzikale leiding is in handen van Ed Catijn.De eerste bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 26 november 2022 van 10:00 u tot 12:45 u in de Eendrachtskapel, Eendrachtsstraat 95.

Een Gregoriaanse Kring bestaat uit een groep liefhebbers van het gregoriaans, die eenmaal per maand samenkomt om zich zingend te verdiepen in het gregoriaanse repertoire, behorend bij de betreffende periode van het kerkelijk jaar. Een Gregoriaanse Kring geeft geen uitvoeringen.
Er zijn Kringen in Utrecht, ’s-Hertogenbosch, Nijmegen, Culemborg, Eindhoven en nu ook in Rotterdam.

Er wordt gezongen met aandacht voor onder andere de relatie van tekst en muziek, het tekstritme en de neumennotaties van de oude handschriften. Het zingenderwijs bestuderen van de gezangen staat echter centraal. Er wordt niet naar een uitvoering toegewerkt.
De zangers krijgen van tevoren bladmuziek via e-mail toegestuurd en worden gevraagd zich thuis voor te bereiden. Hoewel er geen toelatingseis is, wordt van de deelnemers verwacht dat zij enige ervaring hebben met het zingen van gregoriaans of bereid zijn zich hierin te verdiepen.

De Gregoriaanse Kringen functioneren onder de paraplu van de stichting Amici Cantus Gregoriani (gregoriaans-platform.nl > Gregoriaanse Kring) De Gregoriaanse Kring Rotterdam zal onder leiding staan van Ed Catijn.

Meer informatie en aanmelden
Mail naar ed.catijn@me.com of bel 06 384 56 553