Katholiek010.nl

Katholiek010.nl: een nieuwe webapp voor katholiek Rotterdam

Janneke van Zelst, Ed Doe en Peter van Voorst

Met plezier willen wij jullie op de hoogte brengen van een nieuwe ontwikkeling in de Katholieke kerk te Rotterdam: de introductie van een speciale app waarmee álle vieringen en activiteiten van de Ferderatie RRM gemakkelijk kunnen worden gecheckt.

In een tijd waarin we elkaar steeds meer nodig hebben, kan deze app ons helpen om (veel) beter overzicht te hebben over wat er waar gebeurt. Zo kunnen we nog meer ervaren dat we allemaal lid zijn van één Katholieke kerk.

Deze nieuwe app biedt een overzichtelijke kalender met alle liturgische vieringen, bijeenkomsten en evenementen die plaatsvinden in onze parochies. Of het nu gaat om de zondagsmissen, speciale feestdagen of gemeenschapsactiviteiten, je hebt alles binnen handbereik. Naast het raadplegen van de kalender, biedt de app ook mogelijkheden om extra informatie te verkrijgen over specifieke vieringen, inclusief lezingen en eventuele bijzonderheden. Ook staan er links naar bijvoorbeeld inspirerende podcasts.

De app is ontworpen door Janneke van Zelst, in het kader van het project Space for Grace. In dat project zoeken we naar manieren om vitaliteit in onze kerken te stimuleren. Eén van de manieren is weten wat we in de verschillende parochies doen. Diaken Ed Doe is ook bij dit project betrokken. Als je het leuk vindt om mee te denken en te doen, hartelijk welkom! Ook zoeken we nog mensen die mee willen helpen om de app up-to-date te houden en waar mogelijk te verbeteren, mail naar info@metdestroom.nl.

De webapp is te bereiken door op deze link te klikken: katholiek010.nl of door het adres in je browser te typen. Let op, het is niet in de app stores te vinden. Laat vooral horen wat je er van vindt!

Mogen deze moderne mogelijkheden ons helpen om de rijkdom van ons geloof te delen en onze band als geloofsgemeenschap te versterken.