Vieringen rond Kerstmis

Alle kerstvieringen
in Federatie Laurentius (RRM)

Met Kerstmis vieren we de geboorte van Jezus. Het is één van de belangrijkste feesten voor de Katholieke kerk. We vieren het dan ook twee dagen. Zie voor een uitgebreide beschrijving van Kerstmis en verschillende soorten vieringen de site vier.nu/feestdagen/kerstmis

Op deze pagina staan de vieringen die we in de Kathedraal rond Kerstmis hebben. Onderaan de pagina ook een link naar alle kerstvieringen in de Federatie RRM H. Laurentius.

Kerstavond gezinsmis

Op zondag 24 december om 18.30 uur gaat plebaan M. Hagen voor in de gezinsmis op Kerstavond met Nederlandstalige kerstliedjes.

Nachtmis van Kerstmis

Op zondag 24 december om 23.00 uur gaat onze bisschop Mgr. J. van den Hende voor in de pontificale nachtmis van Kerstmis, met Latijnse zang door de Cantorij. De twintig minuten voor aanvang van deze nachtmis worden als vanouds kerstliederen gezongen

1e Kerstdag

Op maandag 25 december om 11.00 uur is er een gezongen Mis met koor IHSE die zowel Nederlandse als Latijnse kerstliederen zal zingen. Ter verwelkoming zal ook nu het koor kerstliederen zingen twintig minuten voor aanvang van de Mis. Er is ook een kindernevendienst. Na afloop gezellig koffie met kerststol.

2e Kerstdag

Op dinsdag 26 december om 11.00 uur zal Plebaan Michel Hagen voorgaan in een eenvoudige doch niet minder feestelijke Mis.

Kerstvieringen in Federatie RRM H. Laurentius

Een overzicht van alle kerstvieringen in de Federatie vindt u in het Kerstnummer van de Federatie op pagina 26 t/m 31.