Jongerengroep van Federatie

Jongerengroep van Federatie RRM H. Laurentius organiseert bijeenkomsten

Door: Desiree Buhler, jongerenpastor Bisdom Rotterdam en Margriet Doornbosch- de Frankrijker, vrijwilliger jongeren federatie RRM

Op 11 september zijn wij gestart met een nieuwe tiener – jongerengroep. De eerste bijeenkomst hebben wij gesproken over de vraag “Hoe wil je verder groeien in geloof” Na 1,5 uur met elkaar uitwisselen van ervaringen en vragen rond geloof, aan de hand van het M&M spel, was iedereen enthousiast om vervolgafspraken te maken.

Wij gaan aan de slag met het project “Together We…..” een wereldwijde actie voor mens én natuur.

‘Together We’ gaat over het feit dat we allemaal met elkaar en met de aarde verbonden zijn. Het weerspiegelt onze ambitie om de encyclieken Laudato Si’ en Fratelli Tutti van paus Franciscus als één menselijke familie in de praktijk te brengen. Geïnspireerd door deze pauselijke brieven gaan wij in deze jongerengroep in drie delen aan de slag met dit project:

 • Stap 1. Bijeenkomsten waarin wij met elkaar delen uit de encyclieken Laudato Si en Fratelli Tutti bespreken die gaan over mens en natuur. Te denken valt aan vluchtelingen, ouderen, mensen die niet mee kunnen in het tempo van de maatschappij door lichamelijke of geestelijke beperkingen. En op het vlak van natuur kijken wij o.a. naar het milieu, de schepping, etc.
 • Stap 2. Naar aanleiding van alles wat wij gelezen en besproken hebben tijdens stap 1 gaan wij daadwerkelijk Together We….. commitments maken. Together We bidden voor de wereld. Together We gaan doelen stellen om het milieu te sparen, Together We gaan aan de slag om daadwerkelijk iets te doen voor mens en milieu.
 • Stap 3. Wat hebben wij bereikt en geleerd in stap 1 en 2.

Het leuke van dit project is dat het wereldwijd is. Wij gaan dus proberen contact te hebben met andere jongeren in de wereld die ook aan dit project meedoen. Zo leggen wij de verbinding met andere jongeren, op weg naar de Wereldjongerendagen volgend jaar in Lissabon. Misschien gaan er van de nieuwe jongerengroep ook wat jongeren mee naar de WJD Lissabon 2023.

Ben jij tussen de 15 – 30 jaar kom dan naar de bijeenkomsten.

De volgende bijeenkomsten zijn:

 • 9 oktober 2022 16.00 – 18.00 uur
  Start programma “Together We……..”
  Met warm eten.
 • 6 november 2022 16.00 – 17.30 uur
  2e bijeenkomst “Together We…..
 • 11 december 2022 “ 16.00 – 17.30 uur
 • SinteKerst.

Locatie: pastorie H. Luidinakerk, Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan 17-19, Rotterdam

Laat even weten als je komt, wij willen natuurlijk geen eten weg doen. Stuur een mail naar: gertenmargriet@planet.nl