29.04.2024 Activiteiten

Week Nederlandse Missionaris

Missiewerkers delen hun ervaring

Heb je weleens van WNM gehoord? De Week Nederlandse Missionaris helpt wereldwijd missionarissen en missionair werkers die vanuit hun geloofsovertuiging het leven van kwetsbare mensen in moeilijke omstandigheden praktisch willen verbeteren. WNM ondersteunt deze wereldverbeteraars financieel en in hun persoonlijk welzijn. Zo kunnen zij een levensbelangrijk verschil blijven maken voor veel mensen. De organisatie helpt 33 missionarissen en missionair werkers in 17 landen. Ook heeft WNM de uitzending van 8 jongeren mogelijk gemaakt.

Van 11 t/m 19 mei zetten we deze krachtige mensen extra in de schijnwerpers tijdens de Pinksteractie 2024. Dit jaar is het thema ‘Geloven in de ander. Ieder mens telt mee’. Door te geloven in de ander bouwen we aan wederzijds vertrouwen en respect. ‘Ieder mens telt mee’ herinnert ons eraan dat we er moeten zijn voor de meest kwetsbare mensen. De missionarissen en missionair werkers maken hier dagelijks werk van, vaak in moeilijke of gevaarlijke omstandigheden. Zij zetten zich belangeloos in voor een wereld waarin iedereen gelijke kansen krijgt. We zijn trots dat we dit prachtige werk mogen ondersteunen. En jij kunt ons daarbij helpen!

Maak kennis met missiewerkers
Op dinsdagavond 14 mei 2024 zullen in de Citykerk het Steiger een aantal missiewerkers van 19.30 tot 21.30 uur hun ervaringen en verhalen met ons delen. Maria Poulisse werkt in Barranquilla, Colombia en vertelt over haar project met kinderen en jongeren met een beperking. Haar missieverhaal deelde ze al op de website: www.weeknederlandsemissionaris.nl.
Op 14 mei krijg je de kans om haar beter te leren kennen.

Mogelijkheden voor jongeren
Kelly van Gils vertelt over haar werk in Ecuador en de mogelijkheden voor jongeren om op missie te gaan. Daarnaast is er alle gelegenheid om met Maria en Kelly in gesprek te gaan en kun je alle informatie krijgen om ook zelf missionair werker te worden! Tijdens de avond is er ook een collecte om het werk van WNM financieel te ondersteunen.

We zijn verheugd dat Maria en Kelly hun ervaringen met ons willen delen. Het zijn verhalen die er wezenlijk toe doen en die ons in het hart mogen raken en ons motiveren om ook in beweging te komen en een naaste te mogen zijn voor een ander. Jezus zegt ons immers: “Wat je voor een ander doet, doe je voor Mij!”

Datum : Dinsdagavond 14 mei
Locatie : Citykerk het Steiger, 1e Nieuwstraathof 2 (zij-ingang), 3011GN Rotterdam
Tijd : 19.30 uur – 21.30 uur

Vertaling naar het Spaans of Engels is mogelijk.

We zien je graag op 14 mei!