25.08.2022 Activiteiten

Voorbereiding Doopsel

Schrijf je (kind) in

Je kunt jezelf of je kind weer inschrijven voor de voorbereiding op het Doopsel. De doopvoorbereiding bestaat uit twee bijeenkomsten: een catechetische over de betekenis van het Doopsel en een liturgische over de Doopviering.

Catechetische bijeenkomst

De gezamenlijke catechetische voorbereidingsbijeenkomst is er voor de ouders en – indien mogelijk de peetouders – van kinderen die in de federatie RRM worden gedoopt.

Tijdens de catechetische voorbereidingsbijeenkomst, staan de uitwisseling van eigen geloofservaringen en de gelovige opvoeding van de kinderen centraal. Daarnaast krijgen ouders uitleg over het sacrament van het Doopsel. De avond wordt begeleid door Diaken E. Doe.

Liturgische bijeenkomst

Naast deze catechetische bijeenkomst hebben ouders een gesprek met de pastoor die het doopsel toedient, waarin de liturgie van de Doop wordt besproken.

Data in 2022

Je kunt je jezelf of je kind inschrijven voor de catechetische doopvoorbereiding op één van de volgende data:

  • maandag 19 september
  • maandag 17 oktober
  • maandag 14 november
  • maandag 12 december
Let op! de aanmelding moet minimaal een maand vóór de eerste dag van de maand bij ons binnen zijn. Als een groep vol is moet er uitgeweken worden naar de volgende maand want: vol = vol.

Locatie en tijdstip

De catechetische doopvoorbereiding vindt op de aangegeven maandagen plaats van 19.45 tot 22.00 uur in de parochiezaal van de kathedraal HH. Laurentius en Elisabeth, ingang Robert Fruinstraat. De kosten van deze avond zijn € 10.- contant te betalen op de avond zelf.

Inschrijven via het secretariaat

Schrijf je in door onderstaand contactformulier in te vullen, door te mailen naar secretariaat@kathedraalrotterdam.nl of door langs te komen bij het secretariaat op werkdagen tussen 10:00-13:00 uur.

Gaat het om kinderen vanaf 7 jaar of gaat het om volwassenen? Geef dit dan door. Er volgt dan een aangepaste voorbereiding.

Inschrijven als parochiaan

Staat nog niet ingeschreven in de ledenadministratie van HH. Laurentius & Elisabeth? Meld u zich dan aan door te mailen naar ledenadministratie@kathedraalrotterdam.nl of via het formulier dat u kunt aanvragen bij het secretariaat.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over bovenstaande bijeenkomsten, neem contact op met het parochiesecretariaat van de Laurentius & Elisabethkathedraal: 010 - 4772752 op werkdagen tussen 10:00-13:00 uur of per e-mail: secretariaat@kathedraalrotterdam.nl


Inschrijven

Voorbereiding Doopsel

Bericht aan het versturen.
Bedankt voor je bericht.
Er is iets fout gegaan bij het versturen!