10.09.2022 Activiteiten

Marriage course gaat weer van start

Huwelijksvoorbereiding voor (aanstaande) echtparen

De huwelijksvoorbereiding in de parochiefederatie RRM H. Laurentius bestaat uit twee delen. Het eerste gedeelte van de voorbereiding is de Marriage course die door het bisdom Rotterdam wordt verzorgd. Het tweede gedeelte van de huwelijksvoorbereiding gebeurt in de parochie.
Binnenkort start weer een nieuwe Marriage Course, aanmelden kan nog tot 6 oktober!

De Marriage Course is een cursus voor stellen die willen gaan trouwen én voor reeds langer gehuwden. Tijdens de cursus gaan jullie in een ontspannen sfeer met zijn tweeën in gesprek over wat echt belangrijk is voor jullie relatie en jullie verwachtingen voor de toekomst. De Marriage Course behandelt praktische onderwerpen die in het huwelijk een belangrijke rol spelen.

De cursusdata zijn: 23 september (catechese avond), 7 oktober, 28 oktober, 4 november, 18 november, 9 december, 6 januari 2023 en 20 januari 2023, allen van 19:45u tot 22u. Op 27 januari 2023 vindt er om 20:30u een evaluatie plaats. Verdere informatie volgt tijdens de cursus.

Aanmelden en kosten
Aanmelden kan via dit formulier: Aanmelden Marriage Course. Deelnemers kunnen zich op uiterlijk 's ochtends 6 oktober aanmelden. De kosten zijn € 25,-- per jaar.

Meer informatie

Huwelijksvoorbereiding in de kerk

Als jullie gaan trouwen is de Marriage course pas een eerste stap in de voorbereiding van uw kerkelijk huwelijk. Na de cursus komt de voorbereiding in de kerk. Zo moet bijvoorbeeld een datum worden vastgelegd, de ‘Verklaring voor de kerkelijke huwelijksluiting’ (Status liber) worden ingevuld en zo zijn er nog meer dingen die geregeld worden.

Het is daarom van belang dat u zich op tijd (een jaar van tevoren) meldt bij de parochie met uw huwelijksplannen.

Foto: Ramon Mangold