02.04.2024 Activiteiten

Relieken heilige Bernadette Soubirous

Een stukje Lourdes in Rotterdam

De heilige Bernadette Soubirous komt naar Nederland. Een bijzondere schrijn met haar reliek (een gedeelte van het gebeente) komt in april vanuit Lourdes naar Nederland en maakt dan een rondgang door het land.

Het bisdom Rotterdam verwelkomt de relieken van de H. Bernadette van dinsdag 9 t/m vrijdag 12 april in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal (Mathenesserlaan 305, Rotterdam).
Met de rondgang van de reliek van Bernadette door Nederland wordt ook de boodschap van Lourdes opnieuw onder de aandacht gebracht als plaats waar mensen kracht en troost kunnen vinden.

Het Bisdom heeft hiervoor een mooi en vol programma voor opgesteld. Elke dag is de Kathedraal opengesteld en zijn er één of meerdere Eucharistievieringen en ruimte voor stil gebed. Op elke dag is er een ander programma.

 • Dinsdag 9 april
  De relieken worden rond 10 uur verwacht en ontvangen met een kleine ceremonie. 's-Avonds is er dan een inleiding voor alle belangstellenden; “Lourdes en andere verschijningen van Maria. Wat is haar rol bij de (nieuwe) evangelisatie? (door pastoor Jeroen Smith)
  Klik hier voor het programma van 9 april
 • Woensdag 10 april
  Deze dag is speciaal bestemd voor speciaal voor ouderen en zieken met onder meer een Eucharistieviering met ziekenzegening.
  Klik hier voor het programma van 10 april
 • Donderdag 11 april
  Donderdag is de “Lourdesdag” voor parochies en bedevaartgroepen in de parochies, waaraan ook bisschop Van den Hende in de middag deelneemt. Alle onderdelen van een dag in Lourdes komen samen op deze dag.
  Klik hier voor het programma van 11 april
 • Vrijdag 12 april
  Heel de dag is het Jongerendag. Er is een uitgebreid avondprogramma voor jongeren, waaraan ook bisschop Van den Hende deelneemt met onder meer een Internationale eucharistieviering en een Lourdes lichtprocessie.
  Klik hier voor het programma van 12 april

Voor meer informatie en het volledig programma, zie de site van het Bisdom onder Bedevaarten >>.