07.12.2023 Activiteiten

Hoe wordt de adventskrans eigenlijk opgehangen?

Help mee met de voorbereidingen op Kerstmis

Ken je dat gevoel ook, dat de dagen, weken en maanden aan je voorbijgaan? Voordat je het weet loopt het jaar ten einde en staan de feestdagen voor de deur. Dat betekent vaak dat er een drukke periode aankomt vol met voorbereidingen en het regelen van zaken. Dat geldt zowel voor privé als hier in onze kerk.

Help mee bij het ophangen van de adventskrans

Op zondag 3 december is het de eerste zondag van de Advent. Zoals je ieder jaar gewend bent, zal ook dit jaar de adventskrans er weer hangen. Mogelijk vraag je je weleens af wie dat elk jaar doen en hoe ze dat eigenlijk doen, zo'n enorme krans vanuit de nok van de kerk ophangen.

Als je daar antwoord op wilt hebben, dan nodigen wij je uit om op vrijdag 1 december om 19:00u mee te komen helpen met het ophangen van de adventskrans. Dat is een mooie kans om in de gewelven, het gedeelte tussen plafond en dak, te komen en te zien hoe het achter de schermen werkt.

Help mee bij het opbouwen van de kerststal

Ook de kerststal staat er ieder jaar weer en ook dit gaat niet vanzelf. Een trouwe, maar kleine groep vrijwilligers bouwt het elk jaar weer op. Als het je leuk lijkt om te zien hoe zo'n grote kerststal wordt opgebouwd en om mee te helpen, dan ben je op zaterdag 9 december vanaf 9:00 uur van harte welkom.

Meld je nu aan

Wil je op een of beide dagen meehelpen meld je dan hier aan:

Aanmelden voor het meehelpen bij de voorbereidingen op Kerstmis (klik op de link)

  • Adventskrans ophangen: vrijdag 1 december, 19:00 uur tot ongeveer 21:00 uur
  • Kerststal opzetten: zaterdag 9 december, 9:00 uur tot ongeveer 16:00 uur (afhankelijk van aantal vrijwilligers)
Let op! Voor deze activiteiten moet je mogelijk trappen op en af en moet je spullen kunnen dragen.

Wil je meer weten? Spreek dan na de viering de kosters aan. Zij kunnen je meer informatie geven en als je mee wilt doen, kunnen zij je gegevens noteren. Je kunt je ook bij het secretariaat aanmelden.

Wij hopen dat je je geroepen voelt om je steentje bij te dragen aan de voorbereidingen voor de Advent en Kerstmis. We hebben je hulp hard nodig. Meld je dus nu aan voor één of voor beide dagen. Wij zorgen voor de koffie en thee!