26.07.2023 Activiteiten

Gezinscatechese en Gezinsviering

Elke 1e zondag van de maand, gezinsviering en gezinscatechese

Vanaf oktober is er in de kathedraal op de eerste zondag van de maand een gezinsviering. Deze viering is niet veel anders dan de gewone zondagsviering, maar hij is iets laagdrempeliger met meer aandacht voor de kinderen. Aansluitend aan de gezinsviering is er op de eerste zondag van de maand gezinscatechese. Dit is een leerzame activiteit bestemd voor geïnteresseerden vanaf 0 jaar t/m volwassenen.

De deelnemers worden ingedeeld in leeftijdsgroepen. Zo is er crèche voor de allerkleinsten. Voor de kinderen van de onderbouw en de middenbouw is er een groep. En eveneens voor de kinderen vanaf groep 7 t/m klas 1 en 2 van de middelbare school. Zijn er te weinig kinderen voor een eigen groep dan worden de groepen gecombineerd. Ook is er een groep met volwassenen. Iedere leeftijdsgroep krijgt op haar of zijn eigen leeftijd aangepaste catechese.

Zowel de interactie tussen de kinderen en tussen de ouders onderling is leerzaam en maakt enthousiast. In het voorjaar en in de herfst wordt het Eerste Communietraject en het Vormseltraject gecombineerd met de gezinscatechese. In de vakantiemaanden juli en augustus zijn er geen gezinsvieringen en vervalt de gezinscatechese. Ook kunnen er soms zondagen zijn met speciale activiteiten waardoor het schema wordt aangepast.

Dus in gewone omstandigheden elke eerste zondag van de maand in de kathedraal van Rotterdam:

  • 11:00 uur Gezinsviering
  • 12:15 uur – 13:00 lunch (wordt verzorgd)
  • 13:00 uur – 14:00 uur Gezinscatechese

U hoeft zich niet aan te melden, maar het is wel handig vanwege de lunch. Aanmelden kan via het contactformulier onderaan deze pagina.

Foto: Bisdom Rotterdam

Contactformulier

Secretariaat Parochie HH. Laurentius & Elisabeth, Kathedraal Rotterdam

Bericht aan het versturen.
Bedankt voor je bericht.
Er is iets fout gegaan bij het versturen!