10.09.2022 Activiteiten

Lourdes

Update van de plebaan

De Bedevaart naar Lourdes is begonnen. De plebaan zal proberen ons op de hoogte te houden via zijn Facebook pagina: https://www.facebook.com/PlebaanMichelHagen

De Bedevaart is begonnen. Eerst met de bus naar Schiphol, files onderweg en lange wachtrij op de luchthaven.

Door plebaan Michel Hagen

Deze maand gaan we met meer dan dertig bedevaartgangers, waarvan het merendeel uit onze parochie komt, naar Lourdes. Het is een midweek-bedevaart met het vliegtuig. Met alle perikelen van Schiphol deze zomer in gedachten, bidden we dat het zonder strubbelingen op de luchthaven mag verlopen. We vliegen naar Toulouse en reizen dan met de bus naar Lourdes.

Ter voorbereiding heb ik een oude video bekeken van de parochiebedevaart in 2008 onder leiding van plebaan Chris Bergs en Iwan Osseweijer die toen op het secretariaat werkte. Dat was een lange busreis via Parijs, Ars, Lourdes en meer bijzondere plaatsen. Daarmee vergeleken is onze reis een bliksembezoek aan Maria. Maar gezien de toegenomen leeftijd van een aantal pelgrims, is dit voor veel mensen nu het meest haalbare. In het parochieblad van volgende maand hopen we met wat foto’s een kort verslag te geven.