16.09.2021 Parochie

Vrienden van de Kathedraal

Nieuw initiatief om instandhouding van ons kerkgebouw te ondersteunen

Door Quirijn Haak

U kent het vast wel. U bent ergens op bezoek in een andere stad of land, misschien op vakantie, en bezoekt een prachtige kathedraal. U kijkt bewonderend rond. En denkt misschien wel 'net zo mooi als onze kerk...'

Als je dan verder rondkijkt in zo'n mooie kerk of kathedraal, zie je ook vaak een stand of hoek met wat toelichting en folders over de kerk. Wat de geschiedenis is, wat de kerk betekend heeft door de jaren heen. En hoe de kerk in stand gehouden wordt. En ligt er een mooie brochure gereed met fotomateriaal en tekst of u ook niet graag een bijdrage zou willen maken aan de instandhouding van de Kerk.

De reden is simpel. Er komt veel bij kijken om een grote Kerk in stand te houden met al de functies die zij vervult. En dit kan niet altijd volledig door de lokale parochie opgebracht worden. Vandaar dat er vaak een stichting of andere vorm in het leven is geroepen om daar mee de schouders onder te zetten.

Daarom zijn we in onze parochie ook van zins het initiatief 'Vrienden van de Kathedraal' te starten om de toekomstbestendigheid van gebouw en parochie en plaats in wijk en stad verder te ondersteunen. Parochianen, actieve katholieken, die wat tijd en geld te missen hebben en graag wat bijdragen. Maar denk ook aan belendende organisaties in Rotterdam West en Rotterdam Centrum, de Mathenesserlaan zelf, de buurtvereniging en andere Rotterdammers voor wie de kathedrale kerk een belangrijk gebouw en gemeenschap is.

Zodra we de organisatorische kant hebben geregeld, zijn we voornemens om met een klein kernteam gericht mensen en organisaties die de parochie en kathedrale kerk een warm hart toedragen uit te nodigen. En hopen we op deze manier in woord en daad bij te dragen aan het levendige behoud van onze kerk.

Binnenkort hebben we vast meer te melden. Maar schroomt u niet om mij of een ander bestuurslid aan te spreken als dit initiatief u aanspreekt.

Foto: Uit het archief