27.06.2022 Activiteiten

Jubileumactiviteit

Internationaal getinte Eucharistieviering op zondag 3 juli 2022

Door Ton Lindeman

In het kader van 100 jaar Elisabeth staat op deze zondag de Eucharistieviering in het teken van internationale verbondenheid in de kathedraal. Vertegenwoordigers van Kaapverdië, Suriname, Indonesië, Kroatië en de Antillen hebben een rol in de Eucharistieviering en gaan gekleed in de traditionele klederdracht van hun land. De desbetreffende personen lezen de voorbeden in het Nederlands en brengen de offergaven naar het altaar. Op deze wijze wordt de geloofsverbondenheid van de HH. Laurentius en Elisabethparochie met de betreffende bevolkingsgroepen op een speciale manier benadrukt.

Na afloop is er een samenzijn in de Elisabethzaal waar de parochianen kramen zullen aantreffen van de betreffende nationaliteiten met hapjes en drankjes uit het land van herkomst. Ook Nederland is vertegenwoordigd en presenteert zich met vaderlandse smaken op het gebied van hapjes en drankjes.

Op deze wijze krijgt het kerkjubileum een extra dimensie en past het uitstekend in de serie voorgenomen vieringen ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de parochie.