13.09.2022 Activiteiten

Sycamore
Waar geloof jij in?

Korte film, gesprek en gezelligheid…

Janneke van Zelst, Peter van Voorst, Monique Boons en Diaken Ed Doe

We gaan door met ons “Sycamore” project binnen onze RK Federatie Rotterdam Rechter Maasoever H. Laurentius!

Wat is “Sycamore” ook al weer…?

Aan de hand van korte films over allerlei (geloof)thema’s gaan we samen op weg om de rijkdom van de christelijke traditie te verkennen en verbinden we de christelijke boodschap met zowel het alledaagse leven als ons geloofsleven. Thema’s die wij zullen gaan behandelen zijn o.a.: “Op zoek naar geluk”, “geschenk van het geloof” en “de ware vrijheid ontdekken”, maar er zijn vele andere thema’s in het verschiet.

We gaan in gesprek met elkaar over God, over het geloof en wat ons bezighoudt in het dagelijks leven. Door in gesprek te gaan mogen we onszelf, maar ook elkaar beter leren kennen…

Een man met de naam Zacheüs was zo nieuwsgierig naar Jezus dat hij in een “Sycamore-boom” (moerbeivijgenboom) klom om Hem beter te kunnen zien en als hij Jezus dan uiteindelijk ontmoet, dan begint er een gesprek dat het leven van Zacheüs definitief verandert. (Lucas 19, 1-10). Laten ook wij samen de ontmoeting en het gesprek met God en met elkaar aangaan, zodat het voor ons ook vruchtbaar mag zijn! U bent van harte welkom om hieraan deel te nemen.

We gaan Sycamore ochtenden en Sycamore avonden verzorgen, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om hieraan deel te nemen. Als je in de avond komt, dan zorgen wij voor een eenvoudige maaltijd. Alle bijeenkomsten zullen plaatsvinden in de Lambertuskerk te Rotterdam.

Op het kerkplein is er ruimte voor enkele auto's om overdag gratis te parkeren.
Vanaf 18u is het in de omgeving van de Lambertuskerk gratis parkeren.

Datum en tijd ochtend:
di 20 sept., 18 okt. en 15 nov.
na de viering van 9u | 10u start film | 12u einde programma

Datum en tijd avond:
ma 10 okt. en 21 nov.
19u inloop + maaltijd | 20u start film | 21.30u einde programma

Locatie:
pastorie H. Lambertuskerk, Hoflaan 121 | Rotterdam

Uiteraard wordt er voor thee, koffie en iets lekkers erbij gezorgd. Hopelijk mogen wij velen van jullie ontmoeten en jullie kunnen gerust ook anderen uitnodigen, het is vrij voor iedereen. Als jullie in de avonden willen komen laat het ons dan even weten i.v.m. het eten, want met een lege maag wordt niemand vrolijk van.

Als u interesse heeft om mee te doen, meldt u zich dan aan op de website: https://www.lambertuskerk-rotterdam.nl/geloofsverdieping.html of QR:

Weet u van harte welkom!

Lees meer over Sycamore >