05.06.2023 Activiteiten

Heilige Huisjes

Open kerk van 9 t/m 11 juni

De kathedraal neemt deel aan Heilige Huisjes, het gebedshuizen festival in Rotterdam. Op 8 juni is de officiële opening in de Arminius. De kathedraal neemt deel vanaf 9 juni.

Onderdeel van het programma is een Maria-pelgrimage langs verschillende Maria’s in de stad. Deze pelgrimage eindigt in de kathedraal.

Op vrijdag 9 juni van 15.00 tot 16.00 uur houdt plebaan Michel Hagen een lezing in de Elisabethzaal: Wereldwijde spanning op het vlak van politiek en geloof, vrijheid van godsdienst en van meningsuiting. Wat betekent daarin de scheiding van kerk en staat? Waar komen deze ontwikkelingen vandaan en waar gaat het met geloof en kerk naar toe in de huidige tijd?

Op zondagmiddag 11 juni is er om 15.00 uur een speciale Heilige Huisjes-viering in de kathedraal. Deze viering heeft een oecumenisch karakter als ontmoeting tussen kerk en samenleving. Prayer for the city verleent ook medewerking. Aart de Kort bespeelt het orgel.

Update: Oorspronkelijk zou Minister Carola Schouten tijdens deze viering spreken met plebaan Michel Hagen. Helaas is de minister verhinderd en zal ze niet meer deelnemen.

Programma kathedraal Rotterdam

 • Open Kerk:
  • Vrijdag 9 juni, 11u tot 17u
  • Zaterdag 10 juni, 10u tot 17u
  • Zondag 11 juni, 14u tot 15u en 16u tot 17u
 • Lezing: Tussen Kerk en Staat, door plebaan Michel Hagen
  Vrijdag 9 juni, 15:00 tot 16:00u, Elisabethzaal
 • Speciale viering met minister Carola Schouten
  Zondag 11 juni, 15u

Meer informatie

Op heiligehuisjesrotterdam.nl vindt u achtergrondinformatie, deelnemende locaties en het programma.