01.09.2022 Parochie

Viering gedachtenis van de heilige Teresa van Calcutta

Ook in onze parochie vieren we de gedachtenis van deze moderne heilige

Programma maandag 5 september 2022

09:00 uur Rozenkransgebed
09:30 uur uitstelling van het Allerheiligste Sacrament
10:30 Eucharistieviering

Na de viering feestelijke koffie in Elisabethzaal.

Let op! De mis van 9:30 uur VERVALT!

De vele eenzamen troosten

Een rijke man zei tegen mij: "Ik heb een groot huis in Nederland, wilt u dat ik dat opgeef?" Ik zei: "Nee, maar wat ik wil dat u doet, is teruggaan en kijken: wilt u in dat huis wonen?" "Ja! zei hij. "Ik heb ook een grote auto. Wilt u dat ik die in plaats daarvan opgeef?" Ik zei: "Nee, maar ik wil dat u teruggaat en een aantal van de vele eenzamen mensen gaat bezoeken die in Nederland wonen. Verder wil ik dat u zo nu en dan een paar tegelijkertijd meeneemt en hen gastvrij ontvangt. Neem hen mee in die grote auto van u en laat hen een paar uur genieten van uw mooie huis. Dan zal uw grote huis een centrum van liefde worden: vol van licht, vol van vreugde, vol van leven! Hij glimlachte en zei dat hij graag mensen wilde meenemen naar zijn huis, maar dat hij iets in zijn leven wilde opgeven.

Dus stelde ik voor : "Als u naar de winkel gaat om een nieuw pak of kleding te kopen, of wanneer iemand dat voor u gaat kopen, koop dan in plaats van de beste versie die € 55,00 zou kosten, iets van € 50,00. Gebruik het extra geld om iets te kopen voor iemand anders of beter nog voor de armen." Toen ik dit gezegd had, keek hij me oprecht verbaasd aan. "Oh, is dat de manier, Moeder? Dat had ik nog nooit aan gedacht!"

Toen hij ons uiteindelijk verliet, keek hij zo blij en was hij vol vreugde bij de gedachte aan het helpen van onze zusters. Hij had al plannen om dingen op te sturen naar de zusters in Tanzania.

Uit het boek: Moeder Teresa, Een Hart om lief te hebben.