Adventsactie 2023

Activiteiten : voor ieder wat wils in de Advent in onze Federatie…

Door diaken Ed Doe, namens de MOV Parochiefederatie Rotterdam Rechter Maasoever H. Laurentius.

Ook dit jaar gaan onze vrijwilligers er weer keihard tegenaan in de verschillende parochies om ons in te zetten voor de Adventsactie. De MOV-groep van de RK Federatie H. Laurentius zal zich dit jaar tijdens de Adventsperiode inzetten voor de kinderen uit Pakistan om hen van een schooldiploma te voorzien.


Hildegardiskerk : adventsmeditatie

In de Hildegardiskerk zal er een adventsmeditatie plaatsvinden op donderdag 7 december onder leiding van Marianne van Keulen en Diaken Ed Doe. Het thema is “Geef licht”. Door te luisteren naar bezinnende teksten en muziek, te bidden, en stil te worden willen we ruimte maken voor God en elkaar bemoedigen, ondanks alles.
Vanaf 19.30 uur inloop met koffie in de Pastorie Hammerstraat 20. Om 20.00 uur beginnen we in de kapel voor de stilteviering. Na afloop om ca. 21.00 uur is er in de pastorie gelegenheid tot napraten met een hapje en drankje.
Voor meer info kunt u contact opnemen met Marianne van Keulen; mariannevankeulen@gmail.com.

Liduinakerk : stamppot maaltijd

In de Liduinakerk wordt er op donderdag 7 december om 18.00 uur een stamppot maaltijd georganiseerd en na afloop wordt er rondgegaan met de pot. Heerlijk toch dat u niet hoeft te koken, dat doen de vrijwilligers voor u en de kinderen in Pakistan zijn er ook mee gebaat. Een win-win-situatie en Paul Bergmans komt persoonlijk iets vertellen over Pakistan. Hartelijk welkom in de pastorie.
Voor de maaltijd kunt u zich al aanmelden bij het secretariaat of vul uw naam in op de lijst achter in de Liduinakerk. Tot donderdag 7 december.

Het Steiger : Pakistaanse maaltijd

In het Steiger wordt er op woensdag 13 december van 17.30 – 20.00 uur een Pakistaanse maaltijd georganiseerd. Kaarten voor deze Pakistaanse avond kosten slechts 25,- euro per persoon.
Uw entree tot deze feestelijke avond geeft u recht op een heerlijk Pakistaans diner geserveerd door aardige serveer staff, mooi versierde tafels in Pakistaanse stijl, Indiaanse wijn, koffie met Pakistaans dessert, een Pakistaanse quiz, en nog veel meer verrassingen. En dit alles terwijl u de kinderen van Pakistan helpt.
U kunt zich aanmelden bij het secretariaat van het Steiger.

Zo ziet u maar voor ieder wat wils. Als u van gezellig eten houdt dan kunt u terecht in de Liduinakerk en in het Steiger en als u meer van de stilte bent dan kunt u terecht in de Hildegardiskerk. Houd ook de nieuwsbrieven en de websites in de gaten voor de initiatieven van de andere kerken.

Graag tot ziens op een van onze activiteiten in de Advent.