Na Amsterdam (Tonio), Rome (Paus Franciscus),  Rotterdam (Onze vaders in het verzet) strijken we deze zomer neer in Ierland.

drieDit jaar is gekozen voor het boek: Pelgrimage van Smaragd, geschreven door Annemarie Latour en Frank Bosman. Als ondertitel kreeg het mee: ‘Een insprirerende route door Keltisch Ierland.’

Muziek in Keltische stijl, Ierse gebedenboekjes en pelgrimstochten worden steeds populairder. De Kelten hebben iets wat veel mensen inspireert en aanspreekt. On boek voor deze zomer ‘Pelgrimage van smaragd’ schetst de historische achtergrond en kenmerken van de Kelten. De auteurs nemen ons daarna mee op een reis langs twaalf plaatsen in Ierland, die het hoogtepunt van de Keltische spirituele traditie vormen. Dit deel leest als een reisverslag, maar vertelt ook over de geschiedenis, legendes en heldenverhalen.
Meer nog dan een historisch boek is Pelgrimage van smaragd een spiegel die de lezer wordt voorgehouden. Het Keltisch christendom lijkt namelijk iets te hebben wat wij soms verloren zijn in onze kerken en geloof; verwondering over de natuur, heelheid, eenvoud, mystiek, warmte, en ruimte voor gevoelens en emoties. Interessant voor mensen die in Ierland zijn geweest, daar nog eens heen willen of geïnteresseerd zijn in het Keltisch christendom. Maar ook voor iedere christen die verdieping zoekt en zich wil laten inspireren door de schoonheid van het Keltisch christendom.
De Leesavonden zijn dinsdagavond 18, donderdagavond 20 en dinsdagavond 25 augustus. Steeds van19.30 – 22.00 uur. Aanmelden, uiterlijk 10 augustus, per email naar: info@franciscusenclara.nl of een telefoontje naar het secretariaat. 010 – 466 07 92. (Bereikbaar op woensdag- en donderdagochtend tussen 10.00 – 12.00 uur)

 

De kosten bedragen: € 21,00 euro, inclusief het boek en onbeperkt koffie, thee en bronwater. Als u het boek al heeft dan vragen we een bijdrage van € 3,00. Uw Inschrijving is definitief na betaling. Een enkel keertje meedoen behoort helaas niet tot de mogelijkheden.

U mag betalen door het bedrag over te maken naar: NL 95 INGB 0000 50 28 07, t.n.v. Giften en speciale acties Parochie H. Johannes. Onder vermelding van: ‘Zomerleesavonden’.

De Hof van Hildegard is de binnenplaats van de pastorie van de Hildegardiskerk en  bereikbaar via de garage tussen het Jan van der Ploeghuis en de Hildegardiskerk (naast Verbraakstraat 23).

Pastor Rob Lijesen