Klassieke klanken van meesterwerken

Liefhebbers van koor- en orgelmuziek hebben genoten van het op 18 oktober gehouden avondconcert in de Kathedraal van Rotterdam.
Onder leiding van dirigent Marc Schaap en onder begeleiding van organist Aart de Kort verzorgde de Kathedrale Laurentius en Elisabeth Cantorij
de uitvoering van muziekwerken van onder meer Mozart, Mendelssohn, Vierne, Astor Piazzolla, Fauré en Vivaldi.
Sopraan Rasha Koole-Mansour, alt Lia Moons, tenor Jacques Melcherts en bas Adrie Jongenelen vertolkten met hun prachtige stemmen solopartijen in vier van de zeventien werken uit het concert.

Traditiegetrouw wordt de kathedrale cantorij gevolgd door trouwe bezoekers. Op de thuisbasis van de cantorij werd dit aangevuld met muziekliefhebbers uit Rotterdam en omgeving.
Koorlid/tenor Hans Kleene gaf de ‘aftrap’ van het concert met uitleg over de verschillende werken die zouden volgen waarbij hij onder meer speciale aandacht vroeg voor het ‘Ave Maria’ van Astor Piazzola door sopraan Rasha Koolen-Mansour.
Verder memoreerde hij aan de opstelling van het koor hoog in de kerk bij het orgel. Dit om de wisselwerking tussen cantorij en organist zo optimaal mogelijk in klanken weer te geven.

Op zondag 15 december 2019 vindt het jaarlijkse Kerstconcert van de Kathedrale Laurentius en Elisabeth Cantorij plaats.
Aanvang 15.30 uur in de kathedraal aan de Mathenesserlaan 305 in Rotterdam. Entree gratis. Na afloop is er een collecte ten bate van de vervolgrestauratie van het orgel.

Auteur: Ton Lindeman
26-10-2019