Bedevaarten


Fatima

Fátima!

In 2017 is het honderd jaar geleden dat Maria verscheen aan herderskinderen in Fátima. Samen met de Portugeessprekende parochie werden de handen ineen geslagen voor een bedevaart van zaterdag 9 september tot en met 14 september naar Fátima (Portugal).
Het werd een indrukwekkende rondreis: Finisterre, Santiago de Compostella, Braga en Fatima. 
Lees de terugblik door Pastor Rob Lijessen.

Nog nooit was een bedevaart zo snel volgeboekt! Met maar liefst 52 pelgrims vertrokken op zaterdag 9 september, het was nog donker, in de richting van Schiphol. Niet wetende op wat voor een geweldig uitzicht we in de namiddag getrakteerd zouden worden: het einde van de wereld: Finisterre! Boven op de rotsen, omringd door water, vierden we met elkaar.

Daarna vervolgenden we onze bedevaart, via Cee, naar Santiago de Compostela. We zagen de pelgrims, wandelend of fietsend aankomend op dat geweldige plein. Pelgrims verwaaid, verweerd, op de grond neerploffend of in de armen vallend van hun geliefden.

We mochten een dag doorbrengen in het Rome van Portugal: de stad Braga! flanerend richting kathedraal, met de bus naar het heiligdom Sameiro en klimmend of varend naar Bom Jesus do Monte.

Drie dagen Fátima, de ene keer massaal, de andere keer met elkaar en soms heel even alleen met jezelf, dat hoort allemaal bij een bedevaart. Rotterdam ging weer op bedevaart zo kleurrijk als de stad is!

Pastor Rob Lijesen
25-09-2017

 

201708 fatima groepsfoto rotterdam

Rotterdamse deelnemers bij Santuário de Fátima

 

Zie ook artikel: Gaat u mee naar Fátima

 

 

Terug naar boven

 

 

 

Afdrukken E-mail