Actie Kerkbalans van start logo Kerkbalans

Geef voor je kerk

In de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal aan de Mathenesserlaan 305 te Rotterdam gaat de jaarlijkse Actie Kerkbalans op zaterdag 20 januari om 13.00 uur van start.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Om 13.00 uur wordt de klok geluid als start van Actie Kerkbalans 2018 in de kathedraal. Daarna is de kerk open ter bezichtiging met aandacht voor beschildering van het bijzondere fresco waarvan de restauratie onlangs is afgerond. 
  • Ook wordt om 13.00 uur de Kerkbalansvlag geplaatst in de voortuin van de Kathedraal in aanwezigheid van de Kerkbalans vrijwilligers en belangstellenden.
  • Vervolgens worden er in de kerk aan weerszijden van het middenschip de grote Kerkbalans banieren opgehangen. 
  • Ter afsluiting is er vóór de kerk buiten gratis koffie thee met een traktatie voor de Kerkbalans vrijwilligers en overige aanwezigen.

‘Geef voor je kerk’ is het thema van de Kerkbalans 2018. Maar waar geef je eigenlijk voor?

Naast pastorale aanwezigheid geef je bijvoorbeeld voor het onderhoud van de gebouwen en verwarmingskosten. Maar er is meer! De kerk verbindt mensen met elkaar in geloof, hoop en liefde en biedt steun in vreugde en verdriet. Zo bezoeken het pastoraal team en vrijwilligers ouderen en zieken. Ze helpen bij voedselbanken en ondersteunen als mensen in problemen zijn. Daarmee heeft de kerk een belangrijke sociale en maatschappelijke functie in onze maatschappij. De kerk heeft geen andere inkomstenbron dan de financiële steun uit de parochie. Met financiële steun van velen kan deze verbindende waarde van de kerk blijven bestaan.

Geef daarom voor je kerk en steun je parochie. Ook als je zelf misschien niet zo vaak in de kerk komt, is het belangrijk om te geven. Zo kan jouw geloofsgemeenschap blijven bestaan en tot steun zijn voor anderen.

Kerkbalans Kathedraal02

 

Kerkbalans vrijwilligers
16-01-2018

 

Gepubliceerde pagina: Actie Kerkbalans van start

  

Terug naar boven

 

 

 (ghf : 16-01-2018)

Afdrukken E-mail