Nieuwe CD van Cantorij gepresenteerd


 
Op vrijdagavond 6 november jl. is een nieuwe CD van de Laurentius en Elisabeth Cantorij tijdens een feestelijk concert in de kathedrale kerk in Rotterdam gepresenteerd.
cdHet eerste exemplaar werd aan de bisschop van Rotterdam Mgr. J.H.J. van den Hende aangeboden.
 
Met grote zorg is de muziek uitgekozen. Uitgaande van het streven van de cantorij om onder andere onbekende kerkmuziek te verspreiden die het weliswaar verdient te worden uitgevoerd en gehoord, is uitgekomen bij twee muziekstukken voor de Veertigdagen- en de Passietijd.
Concreet bij  De laatste Zeven Woorden van Christus aan het Kruis (op Latijnse tekst) van Théodore Dubois, zijnde een traditionele verzameling van korte zinnen uitgesproken door Jezus tijdens zijn kruisiging onmiddellijk voordat hij stierf en verzameld uit de vier evangeliën en het tweede werk het Stabat Matervan Josef Gabriel Rheinberger.
 
Beide werken bieden een intense beleving van het Passieverhaal vanuit verschillende perspectieven.
 
Deze CD  is de derde in rij van de Cantorij en volgt de CD op waarbij de Messe Sollenelle van de Franse componist Louis Vierne is opgenomen en een  Promotie-CD bij de liedbundel "Gezangen voor Liturgie".
 
De Cantorij vond het gepast om bij gelegenheid van het 25 jarig koor-jubileum in 2014 een nieuwe CD uit te brengen. Aangezien het jubileumprogramma dermate gevuld was moest de uitvoering van dat project  uitgesteld worden naar 2015.
 
Op 4 en 5 september jl. vonden op de opnamen in de kathedraal plaats.   
 
Met uiterste precisie en professionaliteit hebben dirigent Marc Schaap, organist Aart de Kort en zangpedagoog Adrian Fernandes de muziale prestaties  die dagen onder een vergrootglas gelegd.
Pas toen zij in unanimiteit tot de conclusie kwamen dat de opnames voldeden aan de gestelde kwaliteitseisen, heeft de persing plaatsgevonden.
 
Vanaf nu is de CD voor € 15,- te koop. Deze  is te bestellen via het telefoonnummer 06-36145694.

Hans Kleene
 
 .